HAYMANA ZİRAAT ODASI

Suyu Sıcak, Havası Sert, İnsanı Mert; Haymana

Haymana Ziraat Odası- Haymana Gazetesinde

HAYMANA GAZETESİ

Haymana Ziraat Odası yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda Ticaret Borsalarının makbuz karşılığı topladığı ücretler görüşüldü.

Haymana Ziraat Odası Meclis Toplantısı 19 Ekim'de yapıldı. Toplantıda söz alan Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Haymana Ziraat Odası Başkan Halil İbrahim Balıkçı, Meclis üyelerine buğday, arpa, yulaf gibi hububat prim desteklemeleri için istenen müstahsil makbuzlarının tescili hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ankara Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı Destekleme Şube Müdürlüğü nezdinde yaptıkları görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Başkan Balıkçı, Bakanlar Kurulu'nun 24.02.2011 tarih ve 2011/21 sayılı tebliğine istinaden Ticaret Borsası olan Haymana, Polatlı ve çubuk ilçelerinde kararın tebliğde belirtilen haliyle uygulanmaya başlandığını bildirdi. Bu yeni uygulamanın çiftçilerimize ekstra bir yük ve maliyet getirdiğini kaydeden Balıkçı, “Ticaret Borsaları çiftçilerimizin her faturası için ayrı ayrı ücret almaktadır. Odamız bu ücretin ÇKS Dosyası bazında kişi adına bir defa alınması için gerekli görüşmelere başlamıştır” dedi.

Başkan Balıkçı, İl Tarım Komisyonu üyesi ve Sincan Ziraat Odası Başkanı Zekeriya Gülmez, Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt'tan oluşan heyet ile bakanlık bünyesindeki yetkililerle görüşüp çiftçilerimizin sorunlarını dile getirdiklerini belirtti.

Toplantıda, çiftçinin, iklim şartlarından kaynaklanan nedenlerle fiyatları düşük kalan soğan, kavun  ve karpuz gibi ürünlerinin tarlada kaldığı, ayrıca mazot ve işçi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçilerin mağdur durumda olduğu dile getirildi.

Başkanımız
Halil İbrahim Balıkçı